Doa Harian

Himpunan doa dan zikir dari Al-Quran dan As-Sunnah, Doa-doa pilihan, Kelebihan berselawat, Kelebihan Tasbih, Tahmid, Tahlil dan Takbir, Bacaan doa tertentu, Istighfar dan taubat, Adab dan kebaikan.

Langkah 1


Untuk pembayaran secara offline, terdapat 2 LANGKAH sahaja:

  • Langkah 1: Lakukan bayaran
    Sila gunakan maklumat bank kami di bawah untuk memasukkan wang (sila lihat sini) melalui mesin ATM / online banking atau Bank-in di kaunter.

  • Langkah 2: Email kami bukti pembayaran
    Anda perlu email kami bukti dan kaedah pembayaran anda. Sekiranya menggunakan kaedah ATM atau kaedah bank-in di kaunter bank, scan/imbas slip kemasukan wang dan email kami.

Sila ikuti setiap langkah yang diberikan mengikut turutan.


Langkah 1: Lakukan bayaran
Langkah 2: Email kami bukti pembayaran

LANGKAH 1

Bayaran ATM / Online banking / Bank-in (kaunter)

Untuk pembayaran secara offline, berikut adalah maklumat pembayaran yang diperlukan:

Bank: TIADA

Nombor Akaun : TIADA

Nama: TIADA

Jumlah: Sila rujuk di sini

*Nota: Untuk online banking, walaupun kami menggunakan Maybank, anda masih boleh lakukan bayaran menggunakan perkhidmatan online banking lain seperti CIMB, Public bank, HSBC, RHB dan sebagainya terus ke akaun Maybank kami. Sebagai contoh, sekiranya anda menggunakan Maybank2u, klik di sini untuk langkah demi langkah

Selepas membuat bayaran menggunakan ATM, Online banking atau bank-in di kaunter, klik link di bawah untuk pengesahan bayaran...


Langkah ini adalah untuk pengesahan pesanan anda.
Hanya klik sekiranya telah membuat bayaran sahaja!


Isi kandungan buku ini adalah hasil kajian oleh Afareez Abd Razak. Hakmilik isi kandungan adalah milik PTS Millennia Sdn. Bhd. Segala yang terkandung di dalam buku ini tidak boleh di cetak semula secara digital atau cetakan tradisional tanpa kebenaran pemilik.

<< Home

Biodata

Siapakah beliau?

Ali Jum'ah Picture

Syeikh Ali Goma'a adalah Mufti Besar Republik Arab Mesir. Beliau merupakan penguasa Sunni kedua tertinggi di Mesir selepas Syeikh Tantawi dan adalah salah seorang daripada ulama terkemuka di dunia. Sebelum dilantik menjadi Mufti, beliau adalah seorang profesor undang-undang di Universiti Al Azhar. Syeikh Ali bertanggungjawab mengendalikan Dar Al-Ifta' Al-Masriyyah, iaitu sebuah lembaga kajian hukum Islam yang terkemuka, di bawah Jabatan Kehakiman Mesir, yang mana bertanggungjawab untuk meluluskan peraturan-peraturan rasmi agama. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai beliau sila lawati AliGomaa.net.

Kenali tokoh ini:

Gambar Sheikh Jibril

Beliau adalah Syeikh Muhammad Muhammad Sayyid Hasanin Jibril ataupun lebih dikenali dengan nama Sheikh Jibril. Dilahirkan di daerah Qalyubiyah, Mesir. Berasal daripada "keluarga Al-Quran" kerana ayahnya serta adik-beradiknya kesemua mereka menghafaz Al-Quran. Keluarga mereka bukan sahaja terkenal dengan kebolehan menghafaz Al-Quran dengan baik bahkan mereka juga mempunyai suara bacaan Al-Quran yang sangat fasih dan merdu. Untuk mendengar bacaan Sheikh Jibril, silalah lawati laman web Jebril.com.

Tentang Blog Ini

Blog ini menyediakan koleksi doa-doa dan zikir-zikir pilihan yang boleh diamalkan seharian. Firman Allah Ta'ala: "Ingatlah kamu kepadaKu nescaya Aku ingat (pula) kepadamu, dan bersyukurlah kepadaKu, dan janganlah kamu mengingkari (nikmat) Ku". (Al-Baqarah, ayat 152). Semoga weblog ini dapat dimanfaatkan oleh pembaca dalam mengahayati amalan yang telah diamalkan oleh Rasulullah s.a.w.

Hubungi Penulis

Laman ini bebas dilayari oleh sesiapa sahaja. Jika anda mempunyai apa-apa soalan yang berkaitan, komen atau nasihat, anda boleh menghubungi saya melalui link 'email' di atas. Sekiranya anda mempunyai apa jua bacaan doa yang ingin dikongsi dilaman ini, saya mengalu-alukan cadangan daripada anda. Akhirnya saya berharap anda memperoleh manfaat daripada himpunan doa-doa ini dan dapat membantu saya menyebarkan laman web ini dengan mengunakan link yang boleh anda dapati di sini.

Selamat berdoa dan beramal..!


Zikir Munajat

Himpunan Doa

Powered By

Powered by Blogger Email us!

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.5 Malaysia License.