Doa Harian

Himpunan doa dan zikir dari Al-Quran dan As-Sunnah, Doa-doa pilihan, Kelebihan berselawat, Kelebihan Tasbih, Tahmid, Tahlil dan Takbir, Bacaan doa tertentu, Istighfar dan taubat, Adab dan kebaikan.

Ebook Terbaru!

150 Soalan dan Jawapan Al-Quran
Cuma RM10.00

Order Sekarang!

Ramai di kalangan umat islam pada masa kini lebih cenderung untuk mempelajari ilmu-ilmu tilawah Al-Quran seperti ilmu tajwid, ilmu qiraat, tarannum dan sebagainya. Walaupun ianya penting, tetapi mengamalkan isi kandung Al-Quran itu perlulah lebih diutamakan. Di dalam kesibukan masyarakat kini dalam mencari keselesaan duniawi, pastinya ramai yang terlupa akan kehebatan dan keagungan kitab suci Al-Quran. Sebagai seorang muslim, tiada nikmat yang lebih berharga pemberian Allah s.w.t melainkan nikmat Iman & Islam. Tiada apa yang ditinggalkan oleh Nabi Muhammad s.a.w kepada umatnya melainkan Al-Quran dan As-Sunnah. Dengan yang demikian, kita perlulah memanfaatkan harta yang tidak ternilai ini dengan sebaik-baiknya dengan mempelajari dan memahami isi kandung Al-Quran seterusnya mengamalkannya agar kita tidak akan tersesat daripada jalan yang diredhai Allah.

Apakah tujuan ebook ini dihasilkan?

Tujuan ebook ini dihasilkan adalah untuk menarik minat masyarakat mempelajari Al-Quran dengan mengkaji isi kandungnya. Secara tidak langsung ia juga dapat menggalakkan orang ramai untuk menjadikan pembacaan sebagai amalan harian mereka. Fakta-fakta yang terkandung di dalam ebook ini juga amat jarang dikaji atau dibukukan. Oleh itu, segala maklumat-maklumat yang terkumpul ini dibukukan untuk manfaat bersama.

Gambaran keseluruhan mengenai ebook ini:
  • Mengandungi 75 halaman muka surat.
  • Penyusunan yang teratur agar mudah dibaca.
  • Halaman berwarna untuk menambahkan ketenangan ketika membaca.
  • Ayat Al-Quran dilengkapi dengan nama surah dan nombor ayatnya sekali.
  • Terdapat banyak fakta-fakta menarik untuk dikaji dan dipelajari.
  • Bahasa yang mudah untuk difahami serta ringkas.
Faedah yang boleh diterima daripada membaca ebook ini adalah:
  • Meningkatkan pengetahuan dan pemahaman mengenai Al-Quran.
  • Menambah keimanan di dalam diri.
  • Menarik minat untuk mengkaji ilmu Al-Quran dengan lebih mendalam.
  • Memanfaatkan waktu daripada terbuang.

Order Sekarang!

Untuk memuat turun Contoh Isi Kandungan eBook ini, sila klik di sini.

<< Home

Biodata

Siapakah beliau?

Ali Jum'ah Picture

Syeikh Ali Goma'a adalah Mufti Besar Republik Arab Mesir. Beliau merupakan penguasa Sunni kedua tertinggi di Mesir selepas Syeikh Tantawi dan adalah salah seorang daripada ulama terkemuka di dunia. Sebelum dilantik menjadi Mufti, beliau adalah seorang profesor undang-undang di Universiti Al Azhar. Syeikh Ali bertanggungjawab mengendalikan Dar Al-Ifta' Al-Masriyyah, iaitu sebuah lembaga kajian hukum Islam yang terkemuka, di bawah Jabatan Kehakiman Mesir, yang mana bertanggungjawab untuk meluluskan peraturan-peraturan rasmi agama. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai beliau sila lawati AliGomaa.net.

Kenali tokoh ini:

Gambar Sheikh Jibril

Beliau adalah Syeikh Muhammad Muhammad Sayyid Hasanin Jibril ataupun lebih dikenali dengan nama Sheikh Jibril. Dilahirkan di daerah Qalyubiyah, Mesir. Berasal daripada "keluarga Al-Quran" kerana ayahnya serta adik-beradiknya kesemua mereka menghafaz Al-Quran. Keluarga mereka bukan sahaja terkenal dengan kebolehan menghafaz Al-Quran dengan baik bahkan mereka juga mempunyai suara bacaan Al-Quran yang sangat fasih dan merdu. Untuk mendengar bacaan Sheikh Jibril, silalah lawati laman web Jebril.com.

Tentang Blog Ini

Blog ini menyediakan koleksi doa-doa dan zikir-zikir pilihan yang boleh diamalkan seharian. Firman Allah Ta'ala: "Ingatlah kamu kepadaKu nescaya Aku ingat (pula) kepadamu, dan bersyukurlah kepadaKu, dan janganlah kamu mengingkari (nikmat) Ku". (Al-Baqarah, ayat 152). Semoga weblog ini dapat dimanfaatkan oleh pembaca dalam mengahayati amalan yang telah diamalkan oleh Rasulullah s.a.w.

Hubungi Penulis

Laman ini bebas dilayari oleh sesiapa sahaja. Jika anda mempunyai apa-apa soalan yang berkaitan, komen atau nasihat, anda boleh menghubungi saya melalui link 'email' di atas. Sekiranya anda mempunyai apa jua bacaan doa yang ingin dikongsi dilaman ini, saya mengalu-alukan cadangan daripada anda. Akhirnya saya berharap anda memperoleh manfaat daripada himpunan doa-doa ini dan dapat membantu saya menyebarkan laman web ini dengan mengunakan link yang boleh anda dapati di sini.

Selamat berdoa dan beramal..!


Zikir Munajat

Himpunan Doa

Powered By

Powered by Blogger Email us!

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.5 Malaysia License.