Doa Harian

Himpunan doa dan zikir dari Al-Quran dan As-Sunnah, Doa-doa pilihan, Kelebihan berselawat, Kelebihan Tasbih, Tahmid, Tahlil dan Takbir, Bacaan doa tertentu, Istighfar dan taubat, Adab dan kebaikan.

Kaedah pembayaran

Kaedah 1: Internet Banking

Dapatkan 150 Soalan & Jawapan Tentang Al-Quran melalui Online Banking.Bank: Maybank Berhad

Nombor Akaun : 1623-6693-6826

Nama: Mohd Hilmi Bin Md Sa

Jumlah online bank-in: RM15 RM10

Selepas membuat bayaran, sila email doaharian@gmail.com dengan tajuk Email: "EBOOK 150 ONLINE BANKING" bersamaan:

 • Nama
 • Nama pemegang akaun (sekiranya berbeza dengan yang diatas)
 • Alamat E-Mail anda
 • Nombor transaksi
 • Jumlah bayaran (RM10)
 • Perkhidmatan online banking yang anda gunakan


Sila pastikan alamat email yang anda masukkan tepat bagi menjamin e-book ini sampai ke pihak anda dengan selamat.

PENTING: Untuk pembayaran online banking, ia mungkin mengambil sedikit masa sebelum dana anda dipindahkan ke akaun kami. Kami hanya menghantar ebook selepas menerima pengesahan dana anda telah diterima dari pihak bank.

Kaedah 2: ATM/Bank-in

Dapatkan 150 Soalan & Jawapan Tentang Al-Quran melalui Bank-in.Bank: Maybank Berhad

Nombor Akaun : 1623-6693-6826

Nama: Mohd Hilmi Bin Md Saaid

Jumlah bank-in: RM15 RM10

Selepas anda membuat transaksi, sila pastikan anda mendapat dan menyimpan slip transaksi tersebut. Kemudian hantarkan maklumat pada slip transaksi tersebut ke email doaharian@gmail.com dengan tajuk Email: "EBOOK 150 BANK DEPOSIT" bersamaan:

 • Nama
 • Nama pemegang akaun (sekiranya berbeza dengan yang diatas)
 • Alamat E-Mail anda
 • Nombor transaksi
 • Jumlah bayaran (RM10)


Kami akan menyemak maklumat pembayaran anda terlebih dahulu, jika didapati maklumat bayaran anda tepat dan sah, kami akan menghantar email mengandungi ebook tersebut kepada anda dalam masa 24jam.

Untuk sebarang pertanyaan, sila email doaharian@gmail.com. InsyaAllah email akan dibalas dalam masa 24jam

<< Home

Biodata

Siapakah beliau?

Ali Jum'ah Picture

Syeikh Ali Goma'a adalah Mufti Besar Republik Arab Mesir. Beliau merupakan penguasa Sunni kedua tertinggi di Mesir selepas Syeikh Tantawi dan adalah salah seorang daripada ulama terkemuka di dunia. Sebelum dilantik menjadi Mufti, beliau adalah seorang profesor undang-undang di Universiti Al Azhar. Syeikh Ali bertanggungjawab mengendalikan Dar Al-Ifta' Al-Masriyyah, iaitu sebuah lembaga kajian hukum Islam yang terkemuka, di bawah Jabatan Kehakiman Mesir, yang mana bertanggungjawab untuk meluluskan peraturan-peraturan rasmi agama. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai beliau sila lawati AliGomaa.net.

Kenali tokoh ini:

Gambar Sheikh Jibril

Beliau adalah Syeikh Muhammad Muhammad Sayyid Hasanin Jibril ataupun lebih dikenali dengan nama Sheikh Jibril. Dilahirkan di daerah Qalyubiyah, Mesir. Berasal daripada "keluarga Al-Quran" kerana ayahnya serta adik-beradiknya kesemua mereka menghafaz Al-Quran. Keluarga mereka bukan sahaja terkenal dengan kebolehan menghafaz Al-Quran dengan baik bahkan mereka juga mempunyai suara bacaan Al-Quran yang sangat fasih dan merdu. Untuk mendengar bacaan Sheikh Jibril, silalah lawati laman web Jebril.com.

Tentang Blog Ini

Blog ini menyediakan koleksi doa-doa dan zikir-zikir pilihan yang boleh diamalkan seharian. Firman Allah Ta'ala: "Ingatlah kamu kepadaKu nescaya Aku ingat (pula) kepadamu, dan bersyukurlah kepadaKu, dan janganlah kamu mengingkari (nikmat) Ku". (Al-Baqarah, ayat 152). Semoga weblog ini dapat dimanfaatkan oleh pembaca dalam mengahayati amalan yang telah diamalkan oleh Rasulullah s.a.w.

Hubungi Penulis

Laman ini bebas dilayari oleh sesiapa sahaja. Jika anda mempunyai apa-apa soalan yang berkaitan, komen atau nasihat, anda boleh menghubungi saya melalui link 'email' di atas. Sekiranya anda mempunyai apa jua bacaan doa yang ingin dikongsi dilaman ini, saya mengalu-alukan cadangan daripada anda. Akhirnya saya berharap anda memperoleh manfaat daripada himpunan doa-doa ini dan dapat membantu saya menyebarkan laman web ini dengan mengunakan link yang boleh anda dapati di sini.

Selamat berdoa dan beramal..!


Zikir Munajat

Himpunan Doa

Powered By

Powered by Blogger Email us!

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.5 Malaysia License.