Doa Harian

Himpunan doa dan zikir dari Al-Quran dan As-Sunnah, Doa-doa pilihan, Kelebihan berselawat, Kelebihan Tasbih, Tahmid, Tahlil dan Takbir, Bacaan doa tertentu, Istighfar dan taubat, Adab dan kebaikan.

Langkah 2


Untuk pembayaran secara offline, terdapat 2 LANGKAH sahaja:

Langkah 1: Lakukan bayaran
Langkah 2: Email kami bukti pembayaran

Sila ikuti setiap langkah yang diberikan mengikut turutan.LANGKAH 2

Terima kasih atas bayaran anda.

PENTING:

Selepas membuat bayaran, langkah terakhir adalah dengan hantarkan email dengan tajuk "BAYARAN BUKU ZULQARNAIN" ke alamat email:

doaharian@gmail.com

sertakan sekali maklumat-maklumat seperti di bawah:
 • Nama
 • Alamat E-Mail
 • Alamat surat menyurat (Untuk tujuan pos)
 • No. Handphone (Jika perlu)
 • Kaedah pembayaran (Mesin ATM / Online-banking / Bank-in kaunter)
 • Perkhidmatan bank anda (contoh: CIMB/Maybank/Bank Islam dsb..)
 • Nombor transaksi / referrence number
 • Jumlah bayaran
 • Sekiranya pembayaran menggunakan online bank-in, sila copy & paste maklumat pengesahan anda di dalam email, tidak perlu sekiranya menggunakan ATM atau bank-in di kaunter.

Selepas menerima bukti pembayaran, kami akan menyemak maklumat pembayaran anda terlebih dahulu, jika didapati maklumat bayaran anda tepat dan sah, kami akan memproses buku anda dalam masa 24jam.

 • Anda akan menerima pengesahan pembelian melalui email dalam masa 24 jam (hari bekerja) selepas kami menerima bukti pembayaran melalui email. Pesanan yang dilakukan ketika hari cuti akan diproses pada hari bekerja berikutnya.
 • Sila periksa juga folder "bulk" atau "spam" email anda untuk memastikan email kami tidak termasuk ke situ.
 • Sebarang pertanyaan, sila email doaharian@gmail.com.


Isi kandungan buku ini adalah hasil kajian oleh Afareez Abd Razak. Hakmilik isi kandungan adalah milik PTS Millennia Sdn. Bhd. Segala yang terkandung di dalam buku ini tidak boleh di cetak semula secara digital atau cetakan tradisional tanpa kebenaran pemilik.

<< Home

Biodata

Siapakah beliau?

Ali Jum'ah Picture

Syeikh Ali Goma'a adalah Mufti Besar Republik Arab Mesir. Beliau merupakan penguasa Sunni kedua tertinggi di Mesir selepas Syeikh Tantawi dan adalah salah seorang daripada ulama terkemuka di dunia. Sebelum dilantik menjadi Mufti, beliau adalah seorang profesor undang-undang di Universiti Al Azhar. Syeikh Ali bertanggungjawab mengendalikan Dar Al-Ifta' Al-Masriyyah, iaitu sebuah lembaga kajian hukum Islam yang terkemuka, di bawah Jabatan Kehakiman Mesir, yang mana bertanggungjawab untuk meluluskan peraturan-peraturan rasmi agama. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai beliau sila lawati AliGomaa.net.

Kenali tokoh ini:

Gambar Sheikh Jibril

Beliau adalah Syeikh Muhammad Muhammad Sayyid Hasanin Jibril ataupun lebih dikenali dengan nama Sheikh Jibril. Dilahirkan di daerah Qalyubiyah, Mesir. Berasal daripada "keluarga Al-Quran" kerana ayahnya serta adik-beradiknya kesemua mereka menghafaz Al-Quran. Keluarga mereka bukan sahaja terkenal dengan kebolehan menghafaz Al-Quran dengan baik bahkan mereka juga mempunyai suara bacaan Al-Quran yang sangat fasih dan merdu. Untuk mendengar bacaan Sheikh Jibril, silalah lawati laman web Jebril.com.

Tentang Blog Ini

Blog ini menyediakan koleksi doa-doa dan zikir-zikir pilihan yang boleh diamalkan seharian. Firman Allah Ta'ala: "Ingatlah kamu kepadaKu nescaya Aku ingat (pula) kepadamu, dan bersyukurlah kepadaKu, dan janganlah kamu mengingkari (nikmat) Ku". (Al-Baqarah, ayat 152). Semoga weblog ini dapat dimanfaatkan oleh pembaca dalam mengahayati amalan yang telah diamalkan oleh Rasulullah s.a.w.

Hubungi Penulis

Laman ini bebas dilayari oleh sesiapa sahaja. Jika anda mempunyai apa-apa soalan yang berkaitan, komen atau nasihat, anda boleh menghubungi saya melalui link 'email' di atas. Sekiranya anda mempunyai apa jua bacaan doa yang ingin dikongsi dilaman ini, saya mengalu-alukan cadangan daripada anda. Akhirnya saya berharap anda memperoleh manfaat daripada himpunan doa-doa ini dan dapat membantu saya menyebarkan laman web ini dengan mengunakan link yang boleh anda dapati di sini.

Selamat berdoa dan beramal..!


Zikir Munajat

Himpunan Doa

Powered By

Powered by Blogger Email us!

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.5 Malaysia License.